Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Performansınızı artıran yiyecekler

Ceviz prostat kanserini önlüyor. Ispanak ise Alzheimer’i. İşte hayat kurtaran süper besinler.

Kemikler için zeytinyağı ve somon
Omega-3 yağ asitlerinin kalp için faydalı olduğunu zaten biliyoruz. Ancak Purdue Üniversitesi’ne göre uzun zincirli omega-3 (balıklardaki asıl faydalı omega-3)  yaşlanmaya bağlı kemik kaybını azaltıyor. 
Kalp, arter ve damarlar için portakal suyu
C vitamini arterleri daha esnek hale getirirken, hipertansiyondan muzdarip kişilerin kan basınçlarını da düşürüyor.
Ciğerler için elma
İngiliz uzmanlara göre haftada en az 2 elma yiyen yetişkinlerin astıma yakalanma ihtimalleri daha düşük. Hawaii’li uzmanların 1.200 kişi üzerinde yaptıkları araştırmaya göre bol miktarda elma tüketenlerin akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 40 daha az…
Prostat için kuruyemiş
Domatesteki likopenin prostat kanserini önlediğini sağır sultan bile duydu. Şimdi de şunu dinleyin: Stanford Üniversitesi, yeteri kadar selenyum almayan erkeklerin hastalığa yakalanma ihtimallerinin 4–5 kat arttığını söylüyor. Selenyum tavuk etinde olsa da, en yoğun bulunduğu kaynaklar ceviz ve tuzlu fıstık.
Kalınbağırsak için sarımsak
Kuzey Carolina Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre sarımsak (ister pişmiş ister çiğ olsun haftada 6 diş) kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 30 oranında düşürüyor.
Cilt için limonlu siyah çay
Sağlıklı bir cildin ilacı sudur. Ancak sıvı tüketiminize bir de çay ve bir dilim limon eklerseniz, cilt kanseri riskini yüzde 38 oranında düşürebilirsiniz. Bu fayda ise limon kabuğundaki limonen adlı antioksidandan kaynaklanıyor.
Beyin için ıspanak
Folik asit Alzheimer’a karşı beyninizdeki gri maddeyi korumakta hayati bir rol oynuyor. Bu riski düşürmek için gerekense günde en az 400 mikrogram folik asit almak. Bizim tercihimiz vitaminler açısından da zengin olan ıspanaktan yana.
Gözler için mısır
Son araştırmalara göre 33 meyve ve sebze arasında en fazla luteine sahip olan besin, mısır. Teknik olarak bir tür karoten olan lutein, retina tarafından hasar verici ışıkları emmek ve serbest radikalleri temizlemek için kullanılıyor.
Dişler için peynirli pizza
Peynir, özellikle sabah saatlerinde harekete geçen ve asit üretip diş minesini aşındırarak çürüğe neden olan bakterilere karşı en etkili silahlarınızdan biri... Mozeralla ve çedar gibi peynirlerdeki kalsiyum, ağızdaki asidi nötralize ederek bakterileri engelliyor

Yorum Gönder

0 Yorumlar