Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Sosyal Ağlarda İş Arama nasıl yapılır


Hangi sosyal ağ olursa olsun bu ağları artık kişiler sadece ilk okul arkşaımı bulacağım veya vakit geçirilen bir yer olarak görmüyor artık bu ağlardan kişiler doğru ve düzgün bir porfil ile iş bulabiliyor ve geleceklerini şekillendirebiliyorlar. Bu iş konusunda başı çeken iki tane sosyal ağ var bunlardan ilk Linkedin ikincisi ise Twitter. Bizde siler için boş durmadık ve bu iki site için güzel bir araştırma yaptık bakalım beğecenekmisiniz.
Artık günümüz değişti iş bulmakta değişti. ARtık bir çok kişi smartphone ipad iphone veya pda ile geziyor ve bu bahsettiğimzi tüm sosyal ağlara cep telefonları ile bağlanıp anlık mesaj veya bilgi güncellmesi yapabiliyor veya son durumları bulundukkları durumlar hakkında bilgiyi tüm çevresi ile paylaşabiliyor. Çevre her zaman çevreniz ne kadar geniş olursa o kadar iyi. Birçoğumuz twitter, facebook, myspace vb gibi bir çok ağı kullanıyoruz. Burada işimizi kariyermizi hatta nelerden hoşaldığımızı veya nelere ilgi duyduğumuzu bir bakıma hayat tarzımızı herkesle yani arkdaşlarımızla paylaşıyoruz. Bunu biraz daha profosyonel yaparsanız eğer size ihityacı olan fimaya veya patrona ulaşmanız o kadarda zor değil. Deidk ya hep gübel ve anlık verilere göre harekte edip profilinizi sürekli güncel tutarak bunu becerebilirsiniz.
Tabii facebook, twitter veya myspace gibi sosyal ağlarda bu iş biraz daha zor ama sadece bu iş için ideal olan linkedin sosyal iş paylaşım sitesi zaten isminden de belli ediyor size bir çok iş imaknı sunabiliyor bu site bir çok iş arama sitesi hot job, monster gibi sitelerde ortaklaşa çalışmkatalar. Bu firmaların bilgileride burada sizin profil bilgilerinizle uyuşuyor ise iş bulmanız hatta arkdaş tavsiyesi veya arkaşınızın yeni bir iş arkdaişına ihityiaç duymasını linkedin üzerinden bulabilmeniz mümkün.
İş için sosyal ağlara aklımıza gelen 2 firma var bunlardan birisi; linkedin ikincisi ise xingbu sitelere üye olun ve facabook veya twitter e ayarıdğınız zaamnın birazını bu siteler ayırın diyoruz. Bu arada bu sitelerin reklamını yapıyor konumuna geçtik ama şöyle bir durum var özzel sektördesiniz ve yarını kimse bilemiyor her zmaan hazılıklı olmak iyidir. Son not yakında google google plus adında yeni bir sosyal ağ yayın hayatına bizim hayatımızada giriş yapacak ne kadar tutar veya başarılı olur bilinmez ama her zaman profiliniz olsun kuralını unutmayalım lütfen.

Yorum Gönder

0 Yorumlar