Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Bir Mekana Damsız Nasıl Girilir?

Erkek erkeğe güzelce bir gece geçirmek, âlemlerde boy göstermek, yeni aşklara yelken açmak gibi türlü gerekçelerle başlayan gecelerin sonu genelde amacından sapmış bir şekilde son bulur. 

Bu makus talihi değiştirmek sizin elinizde. Erkek erkeğe gece gezmelerinin tadına doyum olmaz. "Sıkıldım, eve gidelim", "Çok içme, otomobil kullanacaksın" mızıldanmaları olmadan, geyiğin dibe vurduğu geceler çoğunlukla barda sabahakadar eğlenilerek son bulur. 
Erkeklerin gece gezmelerinde cinsiyetlerinden dolayı başlarını derde sokma potansiyeli de çok yüksektir. Olayların baş kahramanı ise çoğunlukla pek de masum görünen bar kapılarına asılı "Damsız girilmez" tabelasıdır. Mesaj çok açıktır. Ama anlamamakta direnenler için 'uyan'yı bir kez daha anımsatmak ve asayişi sağlamak için orada bulunan 'iricek' abiler gecelere renk katan elemanlardır. 

Aslında dünyanın hiçbir yerinde müşteriler, bar kapılarında "Çanakkale Geçilmez" muamelesine maruz kalmaz. Bu ülkemize özgü bir durumdur, bu yüzden de ülkemize özgü yöntemlerle çözümlenmesi gerekir. Yani eğer çözmeniz gereken sorun televizyonla ilgili olsaydı, yapacağınız şey televizyonun üstüne biraz sert yumruklar atarak onu düzeltmek olacaktı. Günler öncesinden başlanan ön araştırmalardan, konuşma üslubuna kadar çeşitli taktikleri içinde barındıran bu yöntemleri araştırdık.

Öncelikle geceye başlamadan gidilecek mekân ile ilgili ön bilgi toplayın. Takım elbise giyilmesi zorunlu bir mekâna kot pantolon - gömlek - kösele ayakkabı üçlemesi ile giderseniz baştan mağlup sayılırsınız. Hele kot pantolonunuz yırtık pırtıksa hiç kabul görmeyeceğinizi bilmelisiniz. Ayrıca mekânın havasına uygun kıyafetler, kapıda sizi karşılayan abilerin ilk izlenimleri için çok önemlidir! "Biz çok kalabalık bir erkek grubuyuz ve içeride dağıtacağız" izlenimi vermek ise hayatî bir hatadır. Ayrıca "Ankara'dan geldik, burayı pek övdüler abi" tribi de işe yaramaz; kapıdaki abi hemşeriniz olsa bile. Bu yüzden ilk diyalogu, ürkütmeyecek sayıda arkadaşınızla birlikte gerçekleştirin. Bu iki noktaya dikkat edip kapıdaki diyalogu başlattığınızı varsayarsak devamında açık sözlü olmayı ve geliş amacınızın - farklı bile olsa - 'sadece eğlenmek' olduğu yönünde cümleler kurmak başarıya giden yolu yanlamak demektir. 

Unutmayın ki "Bir arkadaşa bakıp çıkacağım", "Arkadaş askere gidiyor, onu kutlayacağız" tadında cümlelerin başarısız olduğu ampirik deneyler sonucu kanıtlanmıştır. Siz de süper yaratıcı cümleler bulmaya kasıp başarısız abiler zincirine katılmayın. 

Önerilerimizin sağlamlığını onaylatmak için yıllarca Taksim'deki çeşitli mekânlarda güvenliği sağlamış abilere olayı sorduk. Abiler kısaca ilk temasın çok çok önemli olduğunu, temiz yüzlü tiplerin daha çok şansı olduğunu - bildiğiniz "Tipini beğenmedim kardeşim! Giremezsin!" tribi- açık bir şekilde dillendiriyor. Artık yapılması gereken tek şey bizim ve işin piri abilerin tavsiyelerine kulak asmak ve erkek erkeğe bir mekâna doğru hallenmek...

Yorum Gönder

0 Yorumlar