Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Kadınları cildinizle nasıl baştan çıkarmanın yolları

Kadınların kafası karışıktır, bilirsiniz. Bunu en iyi görebileceğiniz yerlerden biri de, hoşlarına giden "erkek cildi"nin nasıl bir şey olduğu konusudur. 
Suratınızın, olgun bir kovboy gibi yıllanmış görünmesini ama bebek poposu gibi yumuşak olmasını isterler. Cildinizin Jennifer Lopez gibi parlamasını ama aynı zamanda erkeksi görünmesini isterler. Cilt bakımınıza ve cildinizin sağlığına dikkat etmenizi isterler ama fazlasına da burun kıvırırlar. Anlayabilene aşk olsun.
İşte size kadınların karşı koyamadığı bu "yumuşak dokunuşlu yıpranmış görünümlü" cildi elde etmek için beş tavsiye:


1. İçin

Kola, bira için demiyoruz. Çay için. Uzmanlara göre, kan dolaşımını hızlandırmak için zencefilli ılık çay içmek; cildinize, kadınlar tarafından sağlıklı ve seksi olduğunuz şeklinde yorumlanan bir canlılık verir (üstelik spor yaparken olduğu gibi kan ter içinde kalmanıza da gerek yok).

2. Etiketleri okuyun

Hayır, yediğiniz çikolatanın içindeki şeker ve karbonhidrat oranlarını değil (o başka hikaye). Cilt kremi, güneş kremi gibi kullandığınız kozmetik ürünlerin içindekileri yazan etiketleri okumalısınız. Profesyonel spa'larda kullanılmak üzere organik cilt ürünleri üreten Beauty Secrets şirketinin başkanı Cecily Braden, "Vücudunuza sürdüğünüz şeyler, en az vücudunuza aldığınız şeyler kadar önemli. Cildiniz, en büyük organınız, her organ gibi o da yaşıyor ve ölüyor ve sağlıklı cilt hücrelerinin yeniden üretilmesini teşvik etmek için beslenmeye ihtiyacı var" diyor.

3. Kendinize eziyet etmeyin

Uzmanlar uyarıyor: "Çatlayan dudaklarınız için dudak nemlendirici kullanmamak dudak kanseri riskinizi artırır." Nemlendirici sürmeyip maçoluk ettiğinizi zannetmeyin, sadece aptallık etmiş olursunuz. Bir kötü haber daha: "Erkekler, kadınlara kıyasla daha çok terlediklerinden güneş kremini daha çok sürmeleri gerekir".

4. Cildiniz geleceğinizdir


"Cildiniz, annenizin veya kız kardeşinizin cildine benzemez. Erkeklerin cildi kadınlarınkinden daha yağlı ve asitlidir" diyor, kozmetik cilt bakımı üzerine uzmanlaşmış bir dahiliyeci olan Dr. Isabel Souffront. "Erkek cildi, kadın cildine kıyasla daha fazla kollajen içerdiği için daha yoğun, kalın ve gevşektir. Ama siz ona iyi bakmazsanız hemen incelir ve buruşur." Sonuç: Bir zahmet cilt kremine uzanıverin.

5. Tıraşınızı aceleye getirmeyin


Sabahları evden alelacele çıkmak, tıraş olurken başka şeylerle uğraşmak ve dikkatsiz tıraş olmak yüzünüze büyük zararlar verebilir. Yani? Eski püskü bir tıraş bıçağıyla, yüzünüze bastıra bastıra mı tıraş oldunuz? Tıraş losyonu yerine nemlendirici kullanıp cildinizi yumuşatın.

Kadınların önce ayakkabılarınıza veya kaslarınıza mı bakacağını sanıyorsunuz? Hayır, fark edecekleri ilk şey cildiniz olacaktır, o yüzden tıraş olurken fazladan bir dakika harcamaktan çekinmeyin ve doğru ürünleri kullanın. Yumuşak ve çekici bir ciltten daha seksi bir şey yoktur.

Yazı

Dr. Belisa Vranich Uzman psikolog, ilişkiler ve seks üzerine uzmanlaşmış bir yazar ve konuşmacı. Aynı zamanda GoodInBed.com sitesinde yazan bir seksologtur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar