Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Sony Tablet S özellikleri nelerdir?

Sony'nin adeta bir deftere benzeyen yeni tablet bilgisayarı test merkezimize konuk oldu.

Tablet bilgisayar dendiğinde aklımıza hep Apple'ın iPad'i gelir; zira tabletlerin ikinci baharını yaşamasına sebep olan da işin doğrusu Apple'dan başkası değildir. Ancak Apple'ın ardından diğer teknoloji devleri de birbirinden iyi tabletleriyle kullanıcılarının karşısına çıkmayı başardı. Kimi, bu savaşta geride kalırken, kimi ise iPad'e ciddi anlamda meydan okumayı başardı.

Sony'nin yeni tablet bilgisayarlarından biri olan Tablet S de iPad'e tabiri caizse kafa tutabilen bir tablet... Tasarımı tıpkı bir deftere benzeyen cihazı zemine koyduğunuzda arkasına herhangi bir destek almadan size dönük bir şekilde cihazı kullanabilme şansınız var.




iPad'den farklı olarak USB arabirimini destekleyen cihazın ayrıca hafıza kartı da bulunuyor. Cihazın hoparlörleri sağ ve sol yanında arkaya bakacak şekilde yerleştirilmiş.

Bunun dışında Android 3.2 işletim sistemiyle birlikte gelen cihazın 9.4 inç'lik bir ekranı var. 1 GB RAM'i dışında 1 GHz'lik Tegra 2 yongasını kullanan Sony Tablet S'in ekran çözünürlüğü 1280x800 piksele kadar ulaşabiliyor.

720p kalitesinde video çekimi yapabilmesinin yanında ağırlığı 600 gramı geçmiyor. Ayrıca mikrofon ile ses kaydı yaptığımızda ses kalitesinde ciddi anlamda sıkıntılar olduğunu fark ettik.

Ekran: 9.7 inç
İşlemci: 1 GHz Tegra 2 Çift Çekirdek
Bellek: 1 GB RAM
Kamerası: Var
Ağırlığı: 600 gram
Hafıza: 16 GB


Sonuç: Cihazın üst alt kısmının bombeli olması, kılıf kullanmak istemeyen kullanıcılar için büyük kolaylık olmuş. Ayrıca PS One oyunlarının cihaz üzerinden oynanabilmesi de atlanmaması gereken, önemli bir özellik.

Yorum Gönder

0 Yorumlar