Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Nasıl karizmatik olunur?

Karizmatik insanların en önemli özellikleri girdikleri her ortamda rahat olmaları, hiçbir şekilde gerginliğe mahal vermemeleridir.  Özgüveni olmayan biri güya karizmatik bir insanmış gibi davrandığında komik olur. Bu yüzden öncelikle kendinize güvenmeyi öğrenmeli, kendinize güvenebileceğiniz yetiler geliştirmelisiniz.  Bir kez rahat olmayı sağlayın, özgüveninizi geliştirdiniz mi bakışlarınız kendini bulur. İnsanların ta gözlerinin içine bakmanızda artık sakınca yok demektir.


Herkese eşitiniz olarak davranın. İnsanlar ne sizden daha üstün ne de daha aşağılarKötüler karizmatik olamaz, elinizden geldiği kadar iyi bir insan olmaya çalışınDuygularınızı ifade edin. Ancak abartılı ifadelerden kaçının.  Kendinizi dolambaçlı yollarla değil, doğrudan ifadelerle dile getirin. İmalardan kaçının, açık sözlü olun.Onları gözlemlemek ve kendinizle karşılaştırmak kendinizi daha iyi tanımanızı sağlar. Karizmatik insanlar güçlü yönlerini olduğu kadar kendi zayıflıklarını da bilirler.  


Aynalardan korkmayın ama onlarla bağımlılık ilişkisi de kurmayın. Karizmatik insanlar gaf yapmaz, çam devirmezler. Düşünerek konuştukları için bu türden zor durumlardan kolaylıkla korunurlar. Düşünerek konuşmanın bir başka avantajı ise size cümleleriniz ya da kelimeleriniz arasında ııııı ya da eeeee gibi sesler çıkartma fırsatı tanımamasıdır.  İnsanlara size nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın. Bağırıp çağırarak kimsenin karizmatik olduğu görülmedi şimdiye kadar  Karizmatik insanlar karşılarındakinin sözünü kesmezler.Sizinle zaman geçiren herkesin kendisini özel hissetmesini sağlayın. Böylece etrafınız kalabalıklaşır

Yorum Gönder

0 Yorumlar