erkekçe yemek tarifleri

reklam3

Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.
Sigaranın kulu yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı
gelmiş demektir.yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatıyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye
başlıyoruz. İlk yarinin ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapışırsa pismiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin
kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru dokuyoruz.
(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla 
yenebiliyor) üzerine ketcap döküp yiyoruz.
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı birara oradan alin. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisinifırlattığınız karisi yor.
Tuzlu Makarna
Yapılısı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya
atmadan önce tuz koymayı akil ediyoruz ...Öyle daha güzel oluyor.
Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzunsürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine
yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine 
yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz 
ve kızgın yağa atıyorsunuz.Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tvde pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunutencerede
yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok 
kolay.
ORTA ZORLUKTAKİ YEMEKLER
Hazır Pizza 
Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte 
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzdenbasında beklemek lazım.
ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü 
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz.Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple basında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bir şeye benziyor.
Tavuk 
Yapılısı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanin kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya Konserve 
türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuşkıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
PÜF NOKTALAR
1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.
3- ) Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kotu kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi görür.
4-) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın.
kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarına hareket etmezler. Şayet gecen ay
yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakın yemeyin.
6- ) Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca
çiğ tüketin.
7-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp
ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.
8-) Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
9-) Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmi yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bolüme konan şeyler Nasıl olsa bir süre sonra unutulur.
10- ) Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu
dolaba daha az yayılır.
11-) Spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın 
ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size çok maço bir hava verir.

reklam4

tkl alt reklam

Hiç yorum yok:

Write a Comment


Top