Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Bir insan neden trol olur?

İnternet dünyası  (özellikle de sosyal medya) trollerle dolu. Kimisi seksist, kimisi ırkçı, kimisi insanların vücutlarını aşağılayan, kimisi yalan haber yayan birçok trolle karşılaşmak mümkün. Karşılaşmaktan da öte, bu troller sanal dünyanın vazgeçilmez unsurları olmuş durumdalar. Siz tabii ki bir trol değilsiniz.



Siz mükemmel bir centilmensiniz. Fakat şunu söyleyelim: Şimdinin trolleri de bir zamanlar iyi çocuklardı. Peki bu insanları trol olmaya iten kırılma noktası ne?
Bilimin bir yanıtı var: Bir kişinin trol olma ihtimali, onun huysuz ve aksi olduğunuz zamanlarda tavan yapıyor.
Bilim insanlarının yaptığı çalışmada, katılımcılara bir dizi test uygulanmış ve ardından haberlere yorumlar yapmaları istenmiş. Zorlu testlerden çıkan ve dolayısıyla da huysuzlaşan kişilerin bu haberlere negatif yorum yapmaya yatkınlıkları yükselmiş. Yani, meselede bir domino etkisi söz konusu. Yatağından huysuz kalkan birisi, hıncını trollemeler ile çıkarmaya başlıyor.
Siz nefis bir centilmensiniz. Fakat gün olur da trol olma noktasına gelirseniz, trollükten kaçmak için ne yapabilirsiniz? Çözüm basit: Modunuzu her daim iyi tutun. Bu kolay mı? Hiç değil. Ama çözümü bu
menshealth

Yorum Gönder

0 Yorumlar