Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Kravat seçerken nelere dikkat edilmeli


Kravat seçerken bir kravatı tek başına beğenmiş olmanız önemli değildir. Öncelikle onu hangi renkte ve stilde gömleklerle, ceketlerle birlikte kullanacağınızı düşünmeli ve aralarındaki uyumu gözden geçirmelisiniz.

Örneğin, mavi bir gömlekle en şık duracak kravatlar yine koyu mavi, lacivert tonları olacaktır. Beyaz gömlek üzerine tüm renklerdeki kravatları yakıştırabilirsiniz.

Eğer bir iş toplantısına, resmi bir davete katılacaksanız beyaz gömlek üzerine kullanacağınız kravatın gümüş tonlarında olması ciddi bir şıklık sağlayacaktır. Böyle durumlarda kravat seçerken kaçınmanız gereken renkler elbette kırmızı ve tonlarıdır.

Kravat gömlek uyumunda desen bir diğer önemli faktördür. Sık çizgili bir gömleğin üzerine küçük desenleri olan bir kravat modeli kullanılabilir. Eğer gömleğin geniş aralıklı çizgileri varsa, şal desenli veya büyük puanlı kravatları tercih edebilirsiniz.

Kravat ile gömleğin desen uyumunda kaçınmanız gereken hata, aynı veya benzer desendeki kravat ve gömlekleri birlikte kullanmaktır. Mendil kullanıyorsanız kravat ile mendilin deseninin benzememesine de dikkat etmelisiniz. Mendiliniz gömleğinizle uyumlu olmalıdır. Kol düğmesi kullananlar ise kravat ile uyumluluğunu kontrol etmeli.
  
Kravatın uzunluğunu, kalınlığını ve bağlama biçimini kendinize göre ayarlamanız faydalı olacaktır. Kalın kravat kısa boylu ve yapılı erkekleri orantısız gösterir. Yapılı erkeklerin Windsor düğümünü tercih etmeleri önerilir. Kravatın uzunluğu kemerin alt hizasından daha aşağı inmemelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar